joi, 16 octombrie 2008

Ce au in comun IBM, Volkswagen, Hugo Boss, Bayer si Siemens cu Hitler































O serie de companii de renume mondial, care in ziua de astazi dau produse mai mult sau mai putin indispensabile traiului cotidian, au fost, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in slujba lui Hitler, relateaza ziare.com. Gigantul american IBM, cu filiale deschise si in Germania, a creat pentru nazisti un sistem foarte complex, pe baza de carduri perforate, pentru a avea control asupra bazelor de date. Imediat ce invadau o tara, nemtii verificau sistemul de recensamant cu ajutorul cardurilor, luand astfel urma fiecarui evreu, tigan sau oricarui alt non-arian. In acelasi fel se tinea si evidenta prizonierilor - se stia pentru fiecare orientarea religioasa, locul natal si modul in care urmau sa fie executati. Producatorul de masini Volkswagen a creat celebrul Beetle la cererea lui Hitler. El dorea o masina ieftina, fiabila si usor de intretinut, pe care sa si-o permita toti nemtii. Automobilul a fost fabricat de prizonierii de razboi la fabrica din Stuttgart. Daca in zilele noastre Hugo Boss isi promoveaza imaginea prin campanii cu baieti aparent bogati si dependenti de heroina, cu priviri pierdute in spatiu in care poti citi ''sunt atat de frumos, ca ma deprima...'', acum cateva zeci de ani lucrurile stateau ''putin'' altfel. In vremuri de demult apuse, Hugo Boss producea uniforme pentru nazisti. Negre, cu o croiala impecabila, menite sa impuna respect maselor. Bayer, compania farmaceutica gigant, cunoscuta in primul rand pentru Aspirina, a facut parte dintr-un trust numit IG Farben, responsabil cu producerea gazului Zyklon-B, folosit la executia evreilor. Chiar si in zilele noastre Bayer refuza sa-l recunoasca pe adevaratul inventator al aspirinei - un evreu pe nume Arthur Eichengrun, sustinand ca medicamentul a fost descoperit de un ''arian''. Siemens a fost de departe compania cea mai implicata in razboiul nazist. In timpul celui de-al doilea razboi mondial si-a deschis o serie de fabrici langa Auschwitz si Buchenwald, iar forta de munca provenea direct din lagarele mai sus mentionate. De cele mai multe ori, evreii munceau dimineata in fabrica, iar seara erau gazati in camerele construite tot de Siemens.
Ceea ce mi se pare cel mai ciudat : relatia de afaceri dintre Standard Oil ( Rockefeller ) si IG Farben .

De asemenea relatia colosului IG Farben din perioada ascensiunii naziste , deci si a pregatirilor de razboi germane , cu Federal Reserve Bank of New York ( Paul Warburg ) si Bank of Manhattan ( Paul Warburg ) .

Sa ne amintim ca ideologia national-SOCIALISTA a aparut cu mult inaintea razboiului , ca si Mein Kampf , iar Rockefeller si Paul Warburg nu erau niste nimeni ce nu stiu ce se intampla in jurul lor , ( ultimul fiind chiar director al Council on Foreign Relations )

Un comentariu:

Anonim spunea...

am primit mesg asta pe mail ieri...circula prin tara... « dom’le stiu eu un blog nou foarte tare crizeleluarvinte.wordpress.com ….explica cu maiestrie de ce au ajuns tinerii intelectuali sa alunece de foame spre extreme, blogul e laboratorul unde se coace urmatoarea revolutie din romania, va zic eu, o revolutie a curajosilor intr-o tara de lasi snobi… blogul are staif, e scris cu nerv, cu umor, cu o ironie distrugatoare, fara false pudori, in raspar fata de modelele, tendintele, atitudinile fetide de azi…..am aflat citindu-l ca legionarii astia vor sa organizeze atentate impotriva puterii statale, sunt niste dementi decisi sa ucida politicieni…cica au in plan sa-l rada pe Base... » pai meritam tot ce ni se intampla...suntem un popor de clovni lasi si pomanagii